MMAS Architects

MMAS Architects

This project is located on a plot of land which could be considered to act as an interface area in Ardoyne. The proposal is to reclaim a small inaccessible overgrown plot and repurpose an adjacent and unnecessary turning circle. This mentioned site will be repurposed for the community. An existing brick boundary wall will now act as a load bearing wall for a community greenhouse, inspired by Victorian brick and glass greenhouse technology. Another timber–framed intervention will act as a working shed, allowing the exchange of knowledge and tools within the community.

The areas of the wall which are not being used for structural purposes will either be removed and replaced with trellis type elements or have openings cut to encourage interaction and visibility, therefore reducing the division symbolised by the existing wall.

This project is located on a plot of land which could be considered to act as an interface area in Ardoyne. The proposal is to reclaim a small inaccessible overgrown plot and repurpose an adjacent and unnecessary turning circle. This mentioned site will be repurposed for the community. An existing brick boundary wall will now act as a load bearing wall for a community greenhouse, inspired by Victorian brick and glass greenhouse technology. Another timber–framed intervention will act as a working shed, allowing the exchange of knowledge and tools within the community.

The areas of the wall which are not being used for structural purposes will either be removed and replaced with trellis type elements or have openings cut to encourage interaction and visibility, therefore reducing the division symbolised by the existing wall.

Interface, Ardoyne